ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών, https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/190290_sexoyaliki-diapaidagogisi-55-hronia-sto-perimene 

 • 1930  Εκδίδονται βιβλία Ελλήνων συγγραφέων όπου αναφέρεται η σεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
 • 1964  Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ευάγγελος Παπανούτσος δηλώνει ότι το υπουργείο «σύντομα» θα ασχοληθεί με το θέμα.
 • 1979-78 Διοργάνωση επιστημονικού συμποσίου για τη «Σεξουαλική Εκπαίδευση». Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα, όπου γίνεται απολογισμός δράσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών και αρνητική κριτική για την απουσία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Ελλάδα.
 • 1995  Εισαγωγή μαθήματος Αγωγής Υγείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μια από τις θεματικές ενότητες που μπορούσε να επιλέξει ο εκπαιδευτικός ήταν η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
 • 2001 Έκδοση σχολικού βιβλίου από το υπουργείο Παιδείας με θέματα διαφυλικών σχέσεων και σεξουαλικότητας. Το βιβλίο αφορίστηκε και το μάθημα δεν προχώρησε. Τα βιβλία Αγωγής Υγείας «Σεξουαλική Αγωγή-Διαφυλικές Σχέσεις» για μαθητές 11-14 ετών (Διαβάστε το βιβλίο του/της καθηγητή/-τριας εδώ) και για εφήβους 15-18 ετών (Διαβάστε το βιβλίο του/της καθηγητή/-τριας εδώ) του 2000– σκόνταψαν είτε σε «συντηρητικούς κύκλους» (π.χ. συλλόγους γονέων που φοβούνται ότι η ενημέρωση για τη σεξουαλική δραστηριότητα εξωθεί στη σεξουαλική δραστηριότητα) είτε στην Εκκλησία η οποία τις αφόρισε («Αφορίζουν» τη σεξουαλική αγωγή, Τα Νέα), ως υπαγορευόμενες «εκ του πονηρού» με αποτέλεσμα να σαπίζουν στις αποθήκες του υπουργείου Παιδείας.
 • 2003  Ο σεξολόγος Θάνος Ασκητής καταθέτει πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής. Υπήρξε επιδοτούμενο πρόγραμμα από την ευρωπαϊκή κοινότητα με 9 θεματικές υγείας, μια από αυτές ήταν η Σεξουαλική Αγωγή. Το πρόγραμμα πάγωσε.
 • 2009  Δεύτερη απόπειρα ένταξης των βιβλίων σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.
 • 2014  Η σεξουαλική αγωγή διδάσκεται μόνο στο πιλοτικό πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο». Στη γενική εκπαίδευση, στοιχεία σεξουαλικής αγωγής υπάρχουν μόνο σε λίγες σελίδες ορισμένων μαθημάτων (Βιολογία, Ανθρωπολογία, Θρησκευτικά), οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταφέρνουν να ενταχθούν στην ύλη που εν τέλει διδάσκεται.
 • 2017  Ο υπουργός Παιδείας εισάγει θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών γύρω από τις έμφυλες ταυτότητες.
 • 2018 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ένταξη του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
 • 2020 Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για εισαγωγή της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία μέσω της πλατφόρμας 21+. Η πλατφόρμα είναι οργανωμένη σε 4 άξονες και η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση αποτελεί μια υποθεματική του 1ου άξονα. 
 • 2021  Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση εντάχθηκε ως θεματική στο μάθημα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και διδάσκεται σε συγκεκριμένες τάξεις (Γ΄ και ΣΤ΄ δημοτικού και Β΄ Γυμνασίου ), για διάστημα από 5 έως 7 εβδομάδες. Δηλαδή από 5 έως  14 ώρες. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ένας/μία μαθητής/-τρια θα τελειώσει το σχολείο συμμετέχοντας αποσπασματικά σε προγράμματα Σεξουαλικής Εκπαίδευσης. Η Συμπεριληπτική Ολοκληρωμένη Σεξουαλική Εκπαίδευση όμως δεν έχει αποτελέσματα, αν δεν επαναλαμβάνεται σταθερά, με θέματα κατάλληλα για κάθε ηλικία.